Jednog dana sam slučajno pronašla poruke s drugim djevojkama na muževoj telefonu. Bile su to uglavnom bezazlene razgovore, ali često sam primjećivala i njegove komentare na društvenim mrežama drugih djevojaka poput “avion si” ili “brutalno izgledaš”.

Bezbroj puta sam mu rekla da mi to smeta, ali on nije želio ništa promijeniti.

Nakon mnogo razmišljanja, odlučila sam sa svojim djetetom otići kod svojih roditelja jer shvaćam da se njegovo ponašanje neće promijeniti. Čak mi je prošlo kroz glavu i da je možda već došlo do prevare, ako već nije.

BONUS ISPOVEST :

Bila sam mlada i naivna kada sam upoznala Marka. Bio je šarmantan, duhovit i pažljiv prema meni. Brzo smo započeli vezu i činilo se da smo savršen par.

Međutim, ubrzo sam shvatila da nije sve onako kako sam mislila. Marko je postao ljubomoran i posesivan. Počeo je da mi zabranjuje da se družim sa prijateljicama i da provodim vreme van njegove prisutnosti. Njegovo ponašanje je postajalo sve agresivnije i uviđala sam da sam žrtva emocionalnog zlostavljanja.

Pokušavala sam da razgovaram sa njim i da ga ubedim da moramo da promenimo način na koji se odnosimo jedno prema drugom, ali svaki put bi izbio iznova. Osećala sam se zarobljeno u vezi koja je postala toksična i štetna po moje mentalno zdravlje.

Konačno, shvatila sam da je jedino rešenje bilo da prekinem tu vezu i da se distanciram od Marka. Bila je to teška odluka, ali sam znala da je to jedini način da povratim kontrolu nad svojim životom i da nastavim dalje.

Nakon mnogo suza i boli, uspela sam da se oslobodim te veze i da krenem dalje. Danas sam srećna i zadovoljna žena koja je naučila da ceni sebe i svoje mentalno zdravlje iznad svega. Iskustvo sa Markom me je naučilo da ne smem dozvoliti da me bilo ko kontrolise i da zaslužujem samo ljubav i poštovanje u vezi.

Advertisement